Van der Horst, Keurslager

Persbericht OneGrain zout

PERSBERICHT

Eerbeek Doetinchem, december 2015

Keurslagerij Van der Horst reduceert zout met gemiddeld 33%

Met behulp van OneGrain heeft Keurslagerij Van der Horst het zoutgehalte van een groot aantal producten met gemiddeld 33% teruggebracht. Bij bepaalde producten is een reductie van maar liefst 40% gerealiseerd.

Om er zeker van te zijn dat de smaak van de producten onveranderd goed bleef, heeft het vaktechnisch team van Keurslagerij Van der Horst alle recepten uitvoerig getest. Wat bleek: de smaak van een aantal producten is zelfs verbeterd. Zo komt het aroma van het vlees bij een product als rookworst beter tot z’n recht.

Minder zout is gezonder

Met de vernieuwde receptuur komt Keurslagerij Van der Horst tegemoet aan de vraag van consumenten naar minder zout. Bovenal voldoet het bedrijf aan de richtlijnen zoals vastgesteld in een convenant, dat is getekend door onder meer het ministerie van Volksgezondheid.

OneGrain

Het mineraalzout OneGrain is ontwikkeld door AkzoNobel. OneGrain is gezonder dan keukenzout. Keuken zout dat bestaat namelijk uit 100% natrium. Vorig jaar sleepte AkzoNobel de MFC Innovatie Trophy in de wacht met het nieuwe mineraalzout. Voor meer informatie over one grain zout kunt u vinden op onze site. www.vanderhorst.keurslager.nl

De lekkerste rookworst

Kampioen bij Arnhem Rookworststad 2016
Persbericht, oktober 2016

Keurslager van der Horst is in de prijzen gevallen tijdens de 42e nationale vakwedstrijd Arnhem Rookworststad 2016!

Nationaal Kampioen Klasse Speciaal - Wild rookworst

Fijne en grove rookworst - met Goud bekroond

De vakwedstrijd Arnhem Rookworststad is de grootste nationale Gelderse Rookworstwedstrijd voor innovatieve rookworstproducten. Slagers en worstmakers uit heel Nederland krijgen tijdens deze wedstrijd de kans om nationale waardering te oogsten voor hun vakkundigheid door mee te doen aan deze unieke vakwedstrijd. 

Het behalen van een onderscheiding is dan ook een erkenning van de kwaliteit van de Gelderse Rookworst en een waardering voor het vakmanschap van deze ambachtelijke specialist. Een team van deskundige juryleden keurden de ingezonden producten op uiterlijk en aanzien, vorm en kleur, aanzien snijvlak en structuur, geur en smaak, consistentie en innovatie.

Het feit dat de producten van Keurslager van der Horst bekroond, zijn betekent dat hij een Gelderse Rookworst van zeer hoge kwaliteit verkoopt.

De organisatie van Arnhem Rookworststad.

Onderstaande titels mocht Keurslager van der Horst al op zijn naam zetten:

2010 Nationaal kampioen categorie: fijne rookworst
2011 Nationaal kampioen en winnaar van de bronzen rookworst
2012 Nationaal kampioen categorie: fijne rookworst
2013 Reserve kampioen
2015 Goud met ster voor: fijne en grove rookworst én rookworstspecialiteit (kip rookworst)

Ineke Krelekamp - 25 jaar in dienst

Toen Geert van der Horst 25 jaar geleden de slagerij aan de Kloosterstraat in Eerbeek overnam, werkte Ineke Krelekamp al een paar jaar in die slagerij. Ze bleef toen Van der Horst de zaak overnam en dus viert ze, gelijktijdig met het bedrijf, het 25-jarig jubileum.

Ineke (56) zat al in het slagersvak, toen ze in Eerbeek aan de slag ging. Ze was vanaf het begin dan ook een waardevolle kracht voor slager Geert van der Horst. En nog steeds is Ineke allround inzetbaar. 
“Het vak is in die 25 jaar sterk verandert”, vertelt ze. “Was het vroeger vooral het verkopen van vlees, tegenwoordig is het ambacht veel breder geworden. Gevarieerder en wat mij betreft ook leuker.”Tegenwoordig is Ineke vooral in de zomerperiode intensief in de  
weer met de voorbereidingen voor de buffetten en barbecues die Keurslager van der Horst verzorgt.“Maar ik kan overal bijspringen.
Als er eens een keer geen slager beschikbaar is, kan het meest zelf ook wel”, zegt ze.

Van der Horst, Keurslager

Kloosterstraat 4
6961WT Eerbeek
0313651227
0313650928

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 19:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten